Selecteer een pagina

Op 14 augustus 2021 nam ik deel aan de eerste LEN Cup van het seizoen in Ohrid, Noord-Macedonië. Zo, dat was wel een beetje een aparte race, omdat we maar met 7 dames aan de start stonden! In het begin gingen we niet echt hard, want niemand wilde op kop zwemmen. Uiteindelijk gingen we 1 voor 1 een halve ronde op kop zwemmen, maar het tempo lag nog steeds laag. Tot na 3,5 ronde de jongens langs kwamen & toen werd het chaos. Overal armen benen en alles lag door elkaar. Het tempo van de jongens in het begin nog goed bij kunnen houden. Maar die gingen natuurlijk versnellen. Ik lag prima op de voeten van de Italiaanse meiden tot ik in een klein gevecht kwam met de Française en we een klein gaatje hadden. Naast elkaar zwemmen en een gat dichten werkt niet en ze wilde het mij niet laten doen, dus liet ik haar het gat dichten, maar dat kreeg ze niet voor elkaar. Dus na 100m er maar weer voorbij gezwommen en geprobeerd het gat naar de groep weer te kleiner te maken, maar dat kreeg ik niet meer voor elkaar. Toen lag ik nog 2 rondes (van de 7) in mijn eentje te peddelen. Ik zag dat ik steeds dichterbij de Portugese kwam die 3e lag, maar jammer genoeg kwam ik net te kort. In de 7e ronde had ik wel nog een halve minuut op haar goed gemaakt, maar kwam toch nog 10seconde te kort. Dus een 4e plek. Maar wel blij met de race die ik heb gezwommen weer voor de eerste keer sinds 1,5jaar. Nu op naar de LEN Cup Barcelona op 25 september!