Selecteer een pagina

Op 22 september 2019 vond de eerste wedstrijd van het seizoen plaats: de Nederlandse Estafette Kampioenschappen plaats in het Pieten van den Hoogenband stadion in Eindhoven. Samen met het team van de Dolfijn werden er 5 estafettes gezwommen; de 4×100 wissel, 4×100 rug, 4×100 school, 4×100 vlinder en de 10×100 vrij. Zelf zwom ik alleen de 4×100 school en de 10×100 vrij. Als 3e zwemster mocht ik de 100 school gaan zwemmen en omdat dit natuurlijk niet mijn specialiteit is, moest ik proberen de schade te beperken ten opzichte van onze concurrent PSV. En dat was wat ik deed, ik splitte een tijd die 3 seconde sneller was dan mijn pr en daar was ik heel blij mee. Als laatste afstand werd het spektakelstuk de 10×100 vrij gezwommen. Voor deze race begon wisten we al dat het heel moeilijk zou gaan worden om nog van PSV te gaan winnen, maar we gingen er vol voor. De sfeer zat er goed in en iedereen zwom hard. Uiteindelijke werden we 2e van Nederland achter PSV en voor VZC. Het was een mooie & gezellige zwem middag met een hele goede sfeer!