Selecteer een pagina

Op 12 december 2021 maakte ik mijn Wereld Beker debuut bij de World Cup 10km in Eilat, Israël. Ondanks dat er niet veel deelneemsters van start gingen was het wel een sterk veld. Onder andere de nummer 1 en 4 van de afgelopen Olympische Spelen waren aanwezig. Voor mij was het doel om vanaf het begin goed in de groep te liggen en zo lang mogelijk bij te blijven en dan kijken wat er mogelijk was in het laatste deel van de race. Dit is dan ook precies wat ik had gedaan. Ik had een hele goede start en zwom de eerste drie rondes voor in de kopgroep mee. Later zakte in wel iets verder naar achter maar ik kon het tempo van de kopgroep goed bijhouden. Na 4 (van 6) rondes ging het tempo in een keer heel erg omhoog, maar ook nu kon ik mee in de versnelling. Met 1 ronde te gaan ging het tempo nog verder omhoog en kreeg ik wat moeite met het tempo, maar tot mijn eigen verbazing kon ik nog steeds mee. Ik voelde me met nog 1 ronde te gaan zelfs zo goed dat ik besloot om naar voren te zwemmen. En toen kwam het nog aan op de eindsprint. Ik wist nog een rij naar voren te komen en 2 plekken te winnen in de eindsprint. Ik finishte bij mijn eerste Wereld Beker op de 4e plek! 3 Seconde achter de winnares, welke ook de regerend Olympisch Kampioen is, en voor de nummer 4 van de Spelen. Overal heel erg tevreden met de race die ik heb gezwommen!

Later in de week kreeg ik te horen of dit resultaat goed genoeg was om mee te mogen naar de WK open water in mei 2022 in Fukuoka, maar tot mijn teleurstelling kreeg ik de mededeling dat het niet goed genoeg was.