Selecteer een pagina

Afgelopen weekend (26 en 27 juni) was ik een weekend te vinden in het Twentebad in Hengelo. Deze wedstrijd was voor mij een laatste trainingswedstrijd in de voorbereiding naar de Speedo Fast Water Meet van aankomend weekend. Ik kwam aan de start op de 200, 400, 800 en 1500vrije slag (een nogal standaard en onorigineel programma voor mij 😉 ). Op de 200vrij zaterdag ochtend zwom ik een prima tijd van 2.03.0 en plaatste ik mijzelf voor de finale die later op de dag werd gezwommen in de middag sessie. De middag sessie begon voor mij echter eerst nog met de 800vrij, waar ik een redelijke race neerzette. 8 minuten na de finish van de 800, zwom ik de 200vrij finale, welke behoorlijk zwaar ging zo snel na de 800. Maar met een tijd van 2.04.3 was ik nog best wel tevreden. De trainingsprikkel was in ieder geval aangekomen! Zondag ochtend zwom ik nog de 400vrij, maar tijdens de race voelde ik duidelijk de vermoeidheid van de vorige dag. Nadat ik snel had geluncht en een powernap van 20 minuten had gedaan, was het in de middag tijd voor de 1500vrij. Toch wel tot mijn eigen verbazing zwom ik hier een pr van 13 seconde waarmee ik voor het eerst onder de 17minuten zwom, namelijk 16.51. Met deze tijd sta ik nu 3e op de eeuwige ranglijst op de 1500 in Nederland! Een uurtje later zwom ik nog de 400vrij finale, maar ook tijdens deze race speelde vermoeidheid een grote rol en kwam ik dus niet in de buurt van mijn pr.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met dit weekend racen en vooral met mijn tijd op de 1500vrije slag! Daarnaast was het ook een heel erg gezellig weekend met de rest van het team. Het was toch fijn om iedereen weer te zien in het zwembad! Nu is het de laatste puntjes op de i zetten voor de Speedo Fast Water Meet, waar ik zondag 4 juli de 800vrij ga racen!