Selecteer een pagina

In het eerste weekend van december stond de Rotterdam Qualification Meet op het programma. Ik was heel erg blij dat ik aan deze wedstrijd deel mocht nemen en dat ik eindelijk weer echt kon gaan racen! Voor mij bestond het programma uit de 200vrij op vrijdag, de 800vrij op zaterdag en als afsluiter de 400vrij op zondag. Het doel van dit weekend racen was om vormbehoud te tonen voor de Europese Kampioenschappen open water zwemmen, die door corona een jaar verplaatst zijn naar mei 2021. Dit lukte mij op de 200vrij door een pr tijd te zwemmen van 2.02.6 waar ik 2.02.9 moest zwemmen. Hierdoor behaalde ik het eerste deel van de limiet voor de EK, maar om mezelf te kunnen plaatsen moest ik ook een tijd zwemmen op de 800 of 1500vrij. Ookal zwom ik op de 800vrij ook een mooi pr, de limiet tijd haalde ik nog niet. Maar gelukkig heb ik in april nog een kans om deze tijd wel te zwemmen, dus daar gaan we hard voor trainen. Als afsluiter zwom ik op zondag de 400vrij, waar ik in de ochtend ook een pr zwom van 4.18.1 en daarmee plaatste ik me als 2e voor de A-finale. Jammer genoeg kon ik mijzelf ’s middags niet verbeteren. Toch ben ik super tevreden over mijn prestaties bij de RQM met op alle afstanden een pr. Nu is het tijd om weer vooruit te kijken en te plannen om in april nog beter te zijn!